När dåligt presentpapper är bra

Presentinslagning till barn

Ibland träffar jag personer som klagar på att presentpappret går sönder. Och ja, det är väl ett tydligt tecken på ett papper som inte är bra. Men det finns faktiskt tillfällen när det är bra med presentpapper som lätt går sönder!

Barn

Barn vill (oftast) att det ska gå fort att öppna en present. Och då ska det ju också vara lätt att öppna. Inte helt ovanligt river de gärna upp pappret också. Så till barn brukar jag verkligen rekommendera de där tunnare (och oftast mycket billigare) papperen. Självklart får du vara lite extra försiktig när du slår in presenten så det inte går sönder redan då. Men den lilla mottagaren kommer sen glatt kunna öppna presenten helt utan hjälp från vuxen!

Personer med minskad rörelseförmåga

För personer som, av någon anledning, har svårt att använda sina händer fullt ut så är det tunna presentpapperet guld! Då kan den personen enkelt öppna presenten genom att riva loss pappret, och utan att behöva använda för mycket styrka. Om ens någon.

Gör det ännu enklare!

Gemensamt för presenter som ska vara busenkla att öppna är inte det tunna presentpappret. Gör mottagaren en tjänst och använd så lite tejp som möjligt. Kanske bara en liten liten bit eller inget alls.

Tänk även på att inte knyta en hård knut på presentsnöret. Gör istället en enkel rosett som enkelt öppnar sig genom man drar i ena änden. En korrekt knuten rosett ska inte ens ha en knut…!

Varukorg